Подршка удружењима у циљу очувања градског језгра

Veće

Градско веће Града Сомбора одржало је 116. седницу, на чијем Дневном реду се нашло шест тачака.
Седница је почела минутом ћутања, којом је одана почаст преминулом члану Градског већа за област пољопривреде, Борису Буловићу.

Чланови Већа донели су Одлуку о расписивању Јавног позива за финансирање израде пројектно-техничке документације за реконструкцију објеката у власништву удружења грађана. Циљ овог јавног позива је да се подстакну активности цивилног сектора, као и очувања културног, историјског и туристичког наслеђа града Сомбора. Укупан износ средстава која ће се додељивати путом овог Јавног позива је 1.500.000,00 динара са ПДВ-ом. Средства за финансирање се додељују Одлуком комисије. Максимални износ који се додељује по појединачној пријави је 350.000,00 динара са ПДВ-ом, а корисник може учествовати и сопственим средствима, уколико износ израде пројектно-техничке документације премашује износ средстава одређен Одлуком. Право учешћа имају удружења грађана чија се непокретност налази унутар културно-историјског језгра града, које је оивичено улицама Венац Петра Бојовића, Венац Степе Степановића, Венац Радомира Путника и Венац Живојина Мишића.

Градско веће донело је Одлуку о образовању жирија за потребе спровођења јавне набавке „Конкурс за дизајн – урбанистичко-архитектонски конкурс за идејно решење партерног уређења Трга Светог Тројства у Сомбору“.

Чланови Градског већа дали су и сагласност за изградњу прикључног гасовода у Индустријској зони, као и прикључног гасовода за зграду Историјског архива.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs