Подршка унапређењу електронских комуникација у шест војвођанских општина

Obezbeđenje

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић уручио је јуче уговоре о додели бесповратних средстава представницима шест локалних самоуправа на територији АП Војводине, које су то право оствариле на конкурсу за финансирање пројеката у области електронских комуникација.

Иванишевић је нагласио да су средства у укупном износу од 7,5 милиона динара додељена локалним самоуправама треће и четврте категорије републичког просека развијености. Реч је о општинама Сечањ, Шид, Житиште, Ириг, Нова Црња и Нови Бечеј, које ће ова средства наменити за успостављање хотспот локација бесплатног интернета и пројекте видео-надзора у школама – “Безбедна установа”.

– Наше је опредељење да у свим конкурсима посебно водимо рачуна о слабије развијеним локалним самоуправама, јер желимо да им помогнемо како би прешле у вишу категорију развијености – истакао је Иванишевић.

Ресорни секретар је указао на то да ће реализацијом ових уговора бити омогућено увођење бесплатног интернета у шест општина на неколико локација, које су класификоване и као туристичка места, што доприноси развоју туристичке привреде. Као посебно важно када је реч о циљевима овог конкурса, Иванишевић истиче улагање у сигурност деце и постављање видео-надзора у школама.

– Буџет Секретаријата је за 20% већи него прошлогодишњи – рекао је Иванишевић и навео да ће Секретаријат наредну годину започети расписивањем нових конкурса, преноси сајт Владе Војводине.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs