Подршка унапређењу електронских комуникација у шест војвођанских општина

Obezbeđenje

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић уручио је јуче уговоре о додели бесповратних средстава представницима шест локалних самоуправа на територији АП Војводине, које су то право оствариле на конкурсу за финансирање пројеката у области електронских комуникација.

Иванишевић је нагласио да су средства у укупном износу од 7,5 милиона динара додељена локалним самоуправама треће и четврте категорије републичког просека развијености. Реч је о општинама Сечањ, Шид, Житиште, Ириг, Нова Црња и Нови Бечеј, које ће ова средства наменити за успостављање хотспот локација бесплатног интернета и пројекте видео-надзора у школама – “Безбедна установа”.

– Наше је опредељење да у свим конкурсима посебно водимо рачуна о слабије развијеним локалним самоуправама, јер желимо да им помогнемо како би прешле у вишу категорију развијености – истакао је Иванишевић.

Ресорни секретар је указао на то да ће реализацијом ових уговора бити омогућено увођење бесплатног интернета у шест општина на неколико локација, које су класификоване и као туристичка места, што доприноси развоју туристичке привреде. Као посебно важно када је реч о циљевима овог конкурса, Иванишевић истиче улагање у сигурност деце и постављање видео-надзора у школама.

– Буџет Секретаријата је за 20% већи него прошлогодишњи – рекао је Иванишевић и навео да ће Секретаријат наредну годину започети расписивањем нових конкурса, преноси сајт Владе Војводине.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије