Подршка формирању ИТ одељења у сомборској гимназији

Градско веће града Сомбора одржало је данас 33. седницу на чијем дневном реду се нашло 9 тачака.

Чланови Градског већа одлучили су да и ове године град подржи пројекат припремне наставе математике Центра за развој образовања „Планета“ са циљем подршке формирању ИТ одељења у Гимназији „Вељко Петровић“ Сомбор, тако што ће рефундирати трошкове припремне наставе ученика који упишу ИТ смер и имају пребивалиште на територији Града Сомбора. Припремна настава из математике за заинтересоване осмаке из основних школа са територије Западнобачког управног округа реализује се од почетка новембра 2020. године, а организацију наставе спроводи Центар за развој образовања „Планета“ у сарадњи са Фондацијом Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор, док трошкове реализације плаћају родитељи уписане деце.

Градско веће на данашњој седници прихватило је понуде ЈКП „Водоканал“ за одржавање јавних чесми у граду Сомбору и бунара у приградским насељима за 2021. годину, као и за извођење радова на бушењу истражно – експлоатационе бушотине и опремање бунара у Алекса Шантићу.

На 33. седници чланови Градског већа прихватили су извештај о раду Правобранилаштва града Сомбора за 2020. годину који ће се наћи пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине града, а усвојен је и извештај о раду Жалбене комисије града Сомбора за 2020. годину.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs