Подстицаји IPARD програма за инвестиције у туризам за рурална подручја

Према плану Министарства пољопривреде, јавни позив за подношење захтева за одобравање подстицаја из IPARD фонда за инвестиције у области туризма очекује се у јуну. Kо буде желео да конкурише мора да испуни основни услов – да улаже у инвестицију у руралном подручју. Често се међу потенцијалним инвеститорима јавља недоумица око тога да ли место у коме су планирали улагања припада руралном подручју или урбаним срединама. Из Министарства пољопривреде апелују на потенцијалне инвеститоре да провере списак насеља у којима се могу градити или адаптирати туристички објекти.
Неки од услова који подносиоци захтева такође морају да испуне јесте да укупан број индивидуалних лежајева у свим категорисаним угоститељским објектима за смештај, није већи од 30. Такође, да подносилац захтева има пребивалиште, односно седиште на територији Београдског региона, региона Војводине, Шумадије и Западне Србије, Јужне и Источне Србије, у складу са законом којим се уређује регионални развој.
Право на IPARD подстицаје, подсетимо, остварује лице уписано у Регистар пољопривредних газдинстава у активном статусу и то физичко лице – носилац породичног пољопривредног газдинства, предузетник, привредно друштво које је разврстано у микро у складу са законом или мало правно лице у којим се уређује рачуноводство.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs