Позив младима за учешће на омладинском туристичком самиту

Omladina

Министарка трговине туризма и телекомуникација Татјана Матић позвала је младе људе у Србији узраста од 12 до 18 година да се пријаве за учешће на Првом Глобалном омладинском туристичком самиту (GYTS).

GYTS се одржава у периоду од 27. јуна до 3. јула у Соренту у Италији, као платформа коју је развила UNWTO у сарадњи са Владом Републике Италије, саопштило је министарство.

Циљ самита је да се пружи прилика младима из целог света да представе своје идеје и предлоге за будућност одрживог туризма у оквиру Агенде за одрживи развој 2030.

„Република Србија, као чланица Светске туристичке организације Уједињених нација (UNWTO), активно учествује у иницијативама које ова организација спроводи ради унапређења светског туризма. Част нам је што можемо да допринесемо једној оваквој иницијативи и сигурна сам да имамо много младих људи са фантастичним идејама којима ће нас представити у најбољем светлу на предстојећем самиту“, поручила је Матић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација као награду изабраном делегату и његовом пратиоцу, обезбеђује превоз и трансфере, а трошкове смештаја и боравка у Италији сноси Светска туристичка организација Уједињених нација (UNWTO).

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије