Познати метеоролог објавио најновију прогнозу! За септембар поново спремите купаће костиме

Метеоролог Недељко Тодоровић најавио је да нас после овонедељног освежења поново очекује топло време у септембру.

Тодоровић је навео и да је непревидљивост временских услова у Београду изазов за све који се баве прогнозом времена, али да прогноза РХМЗ-а има висок проценат остварења и да је у светском и европском врху.

Нагласио је и да нас топло време поново очекује у септембру и да ћемо се поново сунчати и пливати.

  • Биће топлих дана у септембру. Не претерано топлих, али биће умерено високе температуре од 25 до 30 степени у сунчаним данима. Септембар је познат као један од стабилнијих месеци и да има лепих и топлих дана, казао је Тодоровић.

Kиша ће, према његовим речима, трајати до недеље, али падавине неће бити подједнако заступљене у свим местима.

Београд се поред Скопља и Луксембурга по непредвидивости падавина и ледених дана налази у врху. Метеоролог Тодоровић објаснио је да је разлог томе карактеристика променљивости временских прилика.

  • У одређеним регионима Европе је стабилнија ситуација. На пример, лети у Средоземљу преовлађује топло, сушно време, нема облачности, нема падавина. Нека стабилна варијанта, нема велике променљивости из дана у дан. Kонтинентални део Европе, где се баш ми налазимо, условљен је додатном променљивошћу ситуација због Динарида, Kарпата, Алпа и других планинских масива који деформишу струјање које стиже у принципу са Атлантика и онда су те временске прилике за нијансу променљивије него у Француској и Енглеској, навео је Тодоровић.

Објаснио је да је због свих тих услова прогноза времена изазов за све који се тиме баве, али да прогноза РХМЗ-а има висок проценат остварења и да је у светском и европском врху.

  • Та непредвидљивост стимулише метеорологе који се баве прогнозом да много више обрате пажњу на много детаља који нису тако уочљиви негде другде, истакао је Тодоровић.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs