Покрајина бесповратно доделила 200 милиона динара младим пољопривредницима за инвестиције

Покрајински секретар за пољопривреду, Чедомир Божић, уручио је 171 уговор, у укупној вредности од 200 милиона динара, корисницима који су остварили ово право на основу конкурса намењеног подршци младим пољопривредницима у руралним подручјима на територији Војводине у 2021. Години

  • Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави је 1,5 милиона динара. Оно што је битно јесте да ресорни секретаријат, по овом конкурсу, суфинансира и до 90 одсто укупно прихватљивих трошкова инвестиције, истакао је Божић, додајући да је реч о средствима намењеним за отпочињање производње, набавку прикључне механизације, инвестиције у физичку имовину газдинства за прераду пољопривредних производа, као и за све оно што је везано за унапређивање пословања младих пољопривредника на селу.

Божић је указао да су право да конкуришу за ова средства, осим пољопривредних газдинстава регистрованих у овој години, имала и она која су регистрована лане. Kако је објаснио, конкурс за младе пољопривреднике прошле године био је обустављен због недостатка средстава услед стања изазваног епидемијом вируса Kовид 19.

Б.K.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије