Покрајински секретар и градоначелник Сомбора потписали уговор о финансирању комплет расвете хале Мостонга

Покрајинска влада уложиће 8.386.000 динара за реконструкцију комплетне расвете хале Мостонга. С обзиром на то да се тренутно пункт за имунизацију налази у просторијама спортске хале Мостонга, очекује се да ће радови почети током лета. 

  • Данас смо потписали уговор, следи јавна набавка коју ће расписати сам Град, та јавна набавка траје неких месец дана, након тога следи извођење радова, очекујемо у наредном периоду сјајне резултате од спортиста у Сомбору, тако да се изузетно радујемо што можемо да помогнемо и даље улажемо у спортску инфраструктуру, рекао је покрајински секретар за омладину и спорт, Дане Баста.

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, истакао је да ће нова расвета бити од изузетног значаја за све наше спортске клубове који тренирају и такмиче се у хали Мостонга. На састанку су разговарали и о другим пројектима које су заједнички финансирали Градска управа и Покрајинска влада, као што су фитнес центар на Радничком и трибине на базену на отвореном, а градоначелник је упознао секретара и са другим активностима којима Град помаже младим спортистима.

  • Разговарали смо о конкурсу који смо недавно завршили, конкурсу за спорт о стипендирању наших најперспективнијих спортиста, о издавању тренерских плата, о бесплатним програмима које Спортски савез и Град спроводе већ дуги низ година, истакао је градоначелник Антонио Ратковић. 

Градоначелник је додао да Град Сомбор, заједно са Спортским центром „Соко“ и Спортским савезом Сомбора, у спорт и омладину улаже средства од 172 милиона динара, а према речима покрајинског секретара за спорт и омладину, локалне самоуправе могу да рачунају на помоћ Покрајинске владе и у будућности. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије