Покрајински фонд за развој пољопривреде: Отворен Конкурс за 13 кредитних линија

subvencije

Покрајински фонд за развој пољопривреде објавио је Јавни оглас за 13 кредитних линија и обезбедио око 551 милион динара за развој индивидуалних газдинстава, земљорадничких задруга и предузетника у пољопривреди. Фонд је први пут објавио и кредитну линију за куповину семенске робе, ђубрива и заштитних средстава и тако изашао у сусрет пољопривредницима да се ваљано припреме за јесењу сетву.

Кредити се дају још и за:

набавку нове пољопривредне механизације (прикључне и погонске);

нових заштићених башта (пластеници и стакленици) и опрему у њима;

куповину система противградних мрежа у вишегодишњим засадима воћа и поврћа и винограда;

набавку квалитетне телади и прасади за тов; квалитетних приплодних грла у говедарству, овчарству и свињарству;

куповину пчелињих ројева, кошница и опреме за пчеларство;

доделу кредита за финансирање инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава у сектору прераде воћа, грожђа и поврћа;

набавку опреме за сточарске фарме;

подизање вишегодишњих засада воћа и винограда; за изградњу објеката и набавку опреме намењене складиштењу житарица, воћа и поврћа – силоса, подних складишта, хладњача и кредит за куповину пољопривредног земљишта до пет хектара.

Код свих кредита заједничко је што је камата један посто и грејс период од годину дана, осим за кредитну линију за подизање вишегодишњих засада воћа и поврћа две године. Највиши износ по овим кредитним линијама износи 4,5 милиона динара, а најнижи је 300.000 динара.

“Највише новца, око 180 милиона динара, обезбеђено је за куповину нове пољопривредне механизације, а најмање за кредитну линију у области пчеларства, пчелиње ројеве и опрему пет милиона динара”, рекао је за „Дневник” в. д. директора Покрајинског фонда за развој пољопривреде др Виктор Молнар.
Конкурси су отворени до 31. октобра.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs