Покрајински фонд за развој пољопривреде: Рок за кредите за куповину опреме за сточарске фарме до 31. октобра

Farma svinja

Покрајински фонд за развој пољопривреде расписао је конкурс за одобравање кредита за обезбеђење финансијских средстава за куповину опреме за сточарске фарме. Циљ конкурса је стварања услова за интензивирање пољопривредне производње и степена конкурентности индивидуалних пољопривредних газдинстава.

Право да конкуришу имају: регистрована пољопривредна газдинства – правна и физичка лица са територије АП Војводине, у активном статусу, правна лица са седиштем (не организациона јединица) у јединици локалне самоуправе на територији АП Војводине.

Кредити ће бити одобравани са каматном стопом од један одсто на годишњем нивоу, уз примену валутне клаузуле Максималан износ кредита је 4.500.000. а неће се одобравати у износу мањем од 300.000 динара. Рок враћања је пет година у који је укључен грејс период од 12 месеци, рачунајући од дана преноса средстава. За време грејс периода не обрачунава се интеркаларна камата.Отплата је у шестомесечним ратама, прва рата се уплаћује по истеку грејс периода.

Кредит ће бити реализован тако што ће Фонд уплатити износ одобреног кредита добављачу опреме за сточарство коју буде одабрао учесник конкурса. Кредити ће се одобравати у складу и на основу ПРАВИЛНИКА О РАСПОДЕЛИ СРЕДСТАВА СА УТВРЂЕНИМ КРИТЕРИЈУМИМА ЗА ДОДЕЛУ КРЕДИТА ПО РАСПИСАНИМ КОНКУРСИМА У 2022. години.

Пријаве на конкурс подносе се закључно са 31.октобром.

Б. К.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.