Покренут прекршајни поступак против председника општина Чаир и Тетово! Угостили Куртија и прекршили законе!

Kurti

Министарство унутрашњих послова Северне Македоније је јуче надлежним основним судовима поднело захтеве за покретање прекршајног поступка против председника општина Чаир и Тетово В.Г. и Б.К.

Пријава је поднета због кршења одредби Закона о употреби грба, заставе и химне Републике Северне Македоније, приликом посете премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија тим општинама.

– Током званичне посете косовске делегације нашој земљи, коју је предводио председник Владе Републике Косово Аљбин Курти, током пријема организованог 11. августа 2023. године у улици „Ферида Муратија“ у Скопљу и на Градском тргу у Тетову није предузето ништа по Закону о употреби грба, заставе и химне Републике Северне Македоније – наводи се у саопштењу полиције, преноси портал А1он

Како се истиче, током скупова организованих тим поводом није певана државна химна и није истакнута државна застава Северне Македоније, чиме је учињен прекршај из члана 30. истог закона.

Министарство унутрашњих послова, каже се у саопштењу, наставља потрагу за особом која је на једној од демонстрација махала заставом тзв. „Велике Албаније“ и против њега ће бити поднета кривична пријава.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs