Покрет социјалиста: Вулин смета јер је дилере и убице сместио иза решетака

Pokret socijalista Vulin smeta jer je dilere i ubice smestio iza rešetaka

Након злочиначке НАТО агресије предвођене Америком, организовање пуча петог октобра, криминалне подршке независности Косова, увођење санкција Александру Вулину као шефу БИА је нови директни напад на Србију и српске институције, саопштено је из Покрета социјалиста, чији је председник Александар Вулин.

„Вашингтон као и увек и сада лаже, мрзи и силује истину, па Вулина који је уништио нарко-кланове који су имали подршку ЦИА сада проглашава нарко-дилером иако су због Вулина њихове омиљене нарко-убице у затвору из кога ће изаћи само ако амбасадор Хил и Ђилас дођу на власт“, наводе из ПС реагујући на увођење америчких санкција Александру Вулину.

Вулинов злочин корупције је, како додају, што ју је искоренио у сваком министарству које је водио, па америчка амбасада није могла, како наводе из ПС, „лако и јефтино да долази до наших државних тајни као што су навикли после петооктобарског пуча“.

„За убице из Беле куће Вулинова кривица је и што подржава међународно право и што одбија да будемо увучени у западни сукоб на Истоку. Вулинов став да желимо мир, а не да будемо русофобска страна у братоубилачком рату за њих је малигни утицај и платформа за ширење руског утицаја у региону и тиме су показали да је Америка веома мала и слаба земља ако јој за победу над Русијом само смета Александар Вулин“, наводи се у саопштењу.
Из ПС додају да у овим тренуцима само треба гледати ко ће се овоме обрадовати и ширити даље њихове лажи.

„Од балиста до тајкунских партија и медија у Србији, усташа, муџахедина и разноразног ЕУ политичког шљама ће наступити славље које ће само још једном доказати да је Вулин храбар и поштен и да његово време тек долази као и време уједињења српског света које је почело и ни са чим се не може зауставити“, поручили су из Покрета социјалиста.

Торбица: Вулин на мети САД јер је идеолог политике уједињења српског народа

Потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица изјавио је да су САД изнеле бројне лажи на рачун директора Безбедносно-информативне агенције и оснивача Покрета социјалиста Александра Вулина са, како је навео, једним циљем – да униште и уклоне човека који бескомпромисно штити своју државу и њене националне интересе.

„Сви знају да Александар Вулин нема никакве везе са трговином оружјем, организованим криминалом и трговином наркотицима, нити је икада довођен у везу са тим, али има везе са борбом за очување Србије, са борбом за очување Републике Српске, са борбом за очување српског Косова и Метохије. Има везе са политиком да Србија никада неће постати део злочиначке НАТО алијансе“, навео је Торбица.

Он је додао да Американци и Европљани „знају јако добро“ да „Вулин никада није имао везе са криминалом, да се као министар полиције жестоко обрачунавао са криминалним клановима“ и зато, како је навео, „уз своје лажне оптужбе нису изнели ни један, једини доказ“.

Али, како наводи Торбица, Вулин мора да одговара јер је „идеолог политике уједињења српског народа, јер се залаже за стабилну, суверену и самосталну државу, јер се борио за идеју српског света, а нарочито мора да одговара јер никада није желео да као њихови опозициони миљеници поданички клечи ни у Бриселу, ни у Берлину, ни у Вашингтону“.

„Мора да одговара зато што се одлучно бори против обојених револуција, што није спреман да изда ни своју земљу, ни њене традиционалне пријатеље попут Русије, Белорусије, Кине, Кубе“, навео је Торбица.

Подсетимо, америчко министарство финансија ставило је шефа Безбедносно-информативне агенције Србије Александра Вулина на листу санкционисаних појединаца.

„Канцеларија за контролу стране имовине Министарства финансија САД (ОФАЦ) данас је санкционисала особу у Србији на основу Извршног налога (Е.О.) 14033. Санкционисање Александра Вулина наглашава одлучност Сједињених Држава да позову на одговорност оне који су ангажовани у корумпираним пословима који унапређују сопствене политичке агенде и личне интересе науштрб мира и стабилности на Западном Балкану. Ови коруптивни послови олакшавају руске злонамерне активности у Србији и региону“, наводи се у саопштењу.

У саоштењу се наводи и да су „Вулинови поступци су унапредили корупцију у институцијама власти у Србији“.

„Ова дела укључују коришћење његовог овлашћења за личну корист, укључујући умешаност у ланац трговине дрогом. Искористио је своје јавне функције да подржи Русију, омогућавајући руске малигне активности које угрожавају безбедност и стабилност Западног Балкана и обезбеђујуц́и Русији платформу за даље ширење утицаја у региону“, наводи се у образложењу санкција.

Вулин се у обрзаложењу санкција помиње и у вези са трговцем оружјем Слободаном Тешићем, који се такође налази под санкцијама САД. Како се наводи, Вулин је директор Безбедносно информативне агенције Србије, а раније је био министар одбране и министар унутрашњих послова, а те институције нису мете ових санкција.

Додик: Санкције Вулину знак да ради у интересу свог народа и своје државе

Председник Републике Српске Милорад Додик осудио је увођење америчких санкција директору Безбедносно-информативне агенције Србије Александру Вулину и рекао да су санкције знак да је Вулин радио и ради у корист своје државе и српског народа.

Додик је, на питање Срне да прокоментарише санкције које је америчко Министарство финансија увело Вулину, рекао да је то награда за његов патриотизам и истрајаност у очувању пријатељских односа са Русијом и руским народом.

„Свако ко је неутралан на данашњој глобалној политичкој сцени и није стао на страну америчких интереса, за САД је непријатељ. Александар Вулин је за САД ‘крив’ јер је остао приниципијелан и изричито против увођења санкцији Русији због руско-украјинског сукоба“, навео је Додик уз констатацију да је „то та тзв. америчка демократија о којој слушамо од (амбасадор аСАД у БиХ) Мајкла Марфија и сличних њему“.

Додик је подсетио да је и сам под америчким санкцијама јер је, како је навео, Република Српска била против увођења санкција Русији и заступала неутралан став.

Он је рекао да се због тога осећа веома добро. Председник Српске је навео да су у америчким „образложењима“ о увођењу санкција увек наведени разлози који, како је рекао, немају везе са здравом памећу да би се прикрила стварна истина санкционисања Срба, а то су, како је нагласио, уцене, притисци и заштита властитих интереса силом и претњом.

Додик је истакао да оштро осуђује политику санкција и притисака и даје пуну подршку Вулину и његовом даљем раду.

„Ми, Срби јесмо мали народ, али изузетно поносан и никада нећемо бити предмет уцена и туђих интереса. Као политичким представницима Срба на првом месту су нам управо интереси и будућност нашег народа, као и Републике Српске и Србије. Брате, добро дошао у клуб санкционисаних, сада ће ти бити лакше“, поручио је Додик.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs