Полиција решила да „почисти“ град! Хапшења, привођења, писања казни, пронађена дрога и оружје

Hapšenje

Которска полиција је,у сарадњи са припадницима Посебне јединице полиције, извршила претрес два стамбена објекта које користе припадници организованих криминалних група, у местима Шкаљари и Мирац.

Како је саопштила служба МУП-а за односе са јавношћу, након извршених претреса, од ових лица су прикупљена обавештења.

Сходно даљим планским активностима, полицијски службеници Одељења безбедности Котор су у сарадњи са службеницима Интервентне јединице Одељења безбедности Херцег Нови, извршили осам циљаних контрола припадника организованих криминалних група.

Притом је шест безбедносно интересантних лица санкционисано због почињених прекршаја из области Закона о безбедности саобраћаја на путевима, док је од К.М. из Котора, припадника организованих криминалних група, у циљу провера привремено одузет мотоцикл марке „Пјађо“, уз сагласност основног државног тужиоца у Котору.

Предузимајући оперативе мере и радње полицијски службеници су од П.Д. из Котора, одузели стартни пистољ који је ово лице употребило на јавном месту у насељу Врановићи.

Против њега је поднета прекршајна пријава због прекршаја из Закона о јавном реду и миру.

Осим тога, которска полиција је у вечерњим часовима вршила појачану контролу учесника у саобраћају којом приликом је санкционисано 18 возача – поднето 18 прекршајних пријава, од којих је девет лица затечено да возилом управљају под деством алкохола у организму.
Наставком планираних активности у Улици беново, контролом возила марке „Ауди“, којим је управљало лице В.В. из Тивта, детаљним прегледом полицијски службеници су пронашли 13 пвц паковања са садржајем материје за коју се сумња да је опојна дрога хероин, укупне масе 34,4 грама.
В.В. је по налогу вишег државног тузиоца у Подгорици лишен слободе због сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња, држање и ставијање у промет опојних дрога.

Од овог лица је привремено одузет мобилни телефон као и поменуто возило.

Поступајући по наредби Вишег суда у Подгорици, службеници Одељења безбедности Котор у сарадњи са службеницима одељења безбедности Будва, извршили су јуче претрес стана и других просторија које користи поменути В.В. из Тивта, на подручју општине Будва.

Претресом је пронађен пиштољ марке „Јуник“ калибра 7.65 мм, са оквиром у којем се налазило седам комада муниције.

Такође, истог дана извршен је и претрес стана и других просторија које користи В.В. у Тивту и тамо је полиција пронашла пиштољ марке „Глок 9×19“ калибра 9 милиметра са оквиром у којем се налазило 11 комада муниције, те 35 комада муниције у кутији.

Пронађена опојна дрога, мобилни телефон, као и ватрено оружје биће предмет вештаћења.

Осим тога, службеници Одељења безбедности Тиват су сходно планским активностима 23. јуна у сарадњи са Интервентном јединицом Одељења безбедности Херцег Нови извели акцију „Младост“, којом приликом су контролисали четири угоститељска објекта и једно малољетно лице затекли у конзумацији алкохолних пића.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs