Полиција синоћ банула на аеродром: Контролисали више стотина таксиста, одузета два возила

Beli

Полиција и Комунална милиција синоћ су ненајављено проверавали таксисте код Аеродрома „Никола Тесла“.

Преконтролисано је више стотина таксиста. Против четири особе је написана одговарајућа прекршајна и кривична пријава. Одузета су два возила под сумњом да је њима почињено кривично дело. Код једне особе пронађени нож и сузавац.

На аеродрому важи посебан режим рада таксиста, па је полиција од њих тражила на увид дозволу за превоз са аеродрома, као и ваучер за превоз путника.

Провера таксиста је резултат рада заједничке радне групе за сузбијање „дивљих“ таксиста, коју су у априлу формирали Министарство саобраћаја и Министарство унутрашњих послова.

„Од почетка рада радне групе, такси превоз на аеродрому је уређен контролним системом, рампама, као и посебним прилазом за такси возила“, истиче МУП у саопштењу.

Вршилац дужности помоћника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Иван Дивац рекао је да од формирања радне групе се спроводе константне акције на аеродрому.

„Поред тога врше се и појединачне контроле као што је ова вечерас када је организован пункт. Оно што сви знамо је да је одређена група таксиста зарађивала велике количине новца и они неће тако лако одустати и то говори податак да и три месеца након формирања радне групе постоје групе које мисле да могу да раде мимо прописа и правила“, каже Дивац.

Према његовим речима, порука свима је да држава неће одустати, акције ће бити настављене и неће бити крађе путника који долете у Србију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs