Полуострво у коме цвета туризам упркос корони

Готово 1,5 милиона људи посетило је ово полуострво у јулу 2020. године, а очекује се да ће број туриста који планирају да посете Kрим ове године достићи најмање осам милиона, рекао је председник Одбора за туризам, одмаралишта и спорт Државног савета региона Алексеј Черњак.

  • Много људи различитих старосних група први пут је посетило Kрим прошле године и уопште нису били разочарани, рекао је Черњак, додајући да ће и ове године број посетилаца бити висок, упркос чињеници да је и Турска отворена за туризам, рекао је он.

У јулу 2020. године регион је коначно отворио свој туристички сектор, након укидања ограничења везаних за коронавирус. Август је постао још врућа туристичка сезона, јер су људи тај месец највише покушавали да искористе као време за одмор и предах након закључавања, наводи се у изјавама локалне владе.

Последњих година сектор кримског туризма је процветао јер је полуострво Црно море уживало рекордан број посетилаца у постсовјетском добу. Регион је 2018. године посетило 6,8 милиона људи, а 2019. број се попео на 7,4 милиона.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs