Помозимо Милану (13)!

Budi human

Фондација „Буди хуман“ прикупља новчана средства за Милана Бијелића. Милан је рођен 13.11.2010. године у Сомбору, као здраво дете. Развој је текао уредно до његовог првог рођендана када престаје да говори речи које је научио. Престаје да се игра и занима за околину, плаче без разлога. Нешто пре треће године добија први напад и убрзо постављају дијагнозу епилепсије. Након тога уследила су многа испитивања и дијагностика. Урађена је магнетна резонанца главе која описује обилна оштећења на малим крвним судовима мозга а услед честих озбиљних упала плућа рађена је бронхоскопија, биопсија плућа и ЦТ главе.
Снимак главе описује васкуларне, мекоткивне и ожиљне промене отворене етиологије. Све време током година прате га хипогликемије, понекад праћене ургентном хоспитализацијом и терапијом. Милан добија и дијагнозу, хипопитуитаиризам која је требало да објасни хипогликемијске кризе међутим и поред терапије хормоном раста, оне су се наставиле. Милан когнитивно све више заостаје за свој узраст, добија и дијагнозу лаке менталне ретардације и неспецифичног аутистичног спектра. Он не може да запамти већину ствари које учи, не уме да чита, неправилно изговара речи, не уме да контролише емоције па се често хистерично смеје или плаче, грли, љуби.
Поред више година испитивања, снимања, генетских анализа, Милан није добио коначну дијагнозу која би објаснила све његове симптоме, стога се лечи само симптоматски. Милан је весело, насмејано дете које воли другаре. Да би Милан напредовао, потребно је да уради генетско тестирање у иностранству а у циљу добијања тачне дијагнозе. Средства су му потребна и за третмане матичним ћелијама, специјалистичке и контролне прегледе, за лечење кисеоником, рехабилитацију, лабораторијске анализе, суплементе, медикаменте, медицински потрошни материјал, логопедске тетмане, кинези терапије, за бањско лечење као и за путне трошкове и смештај.
Родитељи су до сад сами сносили трошкове лечења и исцрпели све ресурсе, стога се обраћају свим људима добре воље да помогну Милану да има безбрижније детињство и да ужива у одрастању уз свог брата и сестру.
За Миланово боље сутра! Будимо хумани!
Помозимо Милану!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs