Помоћница државног секретара САД у уторак у Београду

Department

Карен Донфрид, помоћница америчког државног секретара задужена за европске и евроазијске послове у уторак ће боравити у Београду, где ће затражити да Србија унапреди реформе које су у вези са европским интеграцијама и ојача регионалну стабилност и напредак, саопштио је Стејт департмент.

Најављено је да ће Донфридова са српским званичницима у Београду 26. априла разговарати о могућностима даље енергетске диверсификације и јачању безбедносних и економских веза Србије и САД.

Како се наводи у саопштењу, Донфридова ће нагласити потребу да се Београд и Приштина ангажују на обнављању дијалога који се води у Бриселу.

Дан раније, 25. априла, помоћница државног секретара САД ће боравити у Приштини, где је планирано да се представницима привремених институција захвали за пријем избеглица из Авганистана и Украјине.

Између осталог, напомиње се да ће се размотрити и могућности за напредак дијалога са Београдом, чији је циљ, како сматрају у Вашингтону, међусобно признање.

У оквиру петодневне турнеје по Западном Балкану, Донфридова ће посетити и Албанију, БиХ, Црну Гору и Северну Македонију.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs