Помоћ од по 30.900 динара запосленима у преко 12.000 предузећа у Србији

Министарство трговине, туризма и телекомуникација објавило је да ће у јулу и августу на име субвенција угоститељству и туризму због пандемије, фирмама које испуњавају услове бити исплаћено по 30.900,24 динара по сваком запосленом коме је фирма исплатила зараду за децембар прошле године и поднела одговарајућу пореску пријаву.

Списак фирми које су оствариле право на субвенцију може се наћи на сајту овог министарства а на њему се налази 12.155 предузећа.

Новац се додељује бесповратно а право на ова средства имају фирме које су код Агенције за привредне регистре, као претежну делатност, регистровале делатности ресторана и покретних угоститељских објеката, припремање и послуживања хране, пица, затим хотели, одмаралишта, кампови, ауто-кампови и кампови за туристицке приколице, путничке агенција, тур-оператори, изнајмљивање и лизинг аутомобила и лаких моторних возила.

Kако се наводи у обавештењу на сајту Министарства, новац ће се корисницима уплаћивати на посебне наменске динарске рачуне које ће Управа за трезор отворити за ове потребе.

Истиче се да ће фирме које смање број запослених за више од 10 одсто од дана ступања на снагу програма помоћи закључно са истеком периода од три месеца након исплаћене помоћи, изгубити право на добијање субвенција.

Проверу овог услова за доделу субвенција радиће Министарство финансија, о чему ће у случају неиспуњења обавестити Министарство туризма које ће онда тражити повраћај новца.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије