Поново гужве испред ковид амбуланти, већа контрола у јавном превозу и тржним центрима

Широм земље поново гужве испред ковид амбуланти, а са њима и пуније болнице. Од почетка епидемије у Србији су регистрована 762.933 случаја заразе коронавирусом, а од последица ковида 19 преминула су 7.292 оболела. Тестирано је 5.025.390 особа.

Број новозаражених за дан, на корак је до 3.000. У претходна 24 сата умрло је још 14 оболелих од ковида. На болничком лечењу је 1.231 особа, а на респиратору 80 пацијената.

Највећи број новозаражених, више од 700 је у Београду, а више од стотину имају Крагујевац, Нови Сад и Ниш. Следи Нови Пазар са 83 заражена и тек нешто више од 25 одсто вакцинисаних.

Основци и средњошколци од данас су у школским клупама по моделу семафор система. Часови ће трајати 45 минута, а у зависности од епидемијске ситуације мењаће се и модел наставе.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек упозорава да смо са око 52 одсто вакцинисаних далеко од колективног имунитета.

Опуштање и непоштовање мера, каже, продужили су опстанак коронавируса, који је сада мутирао.

Непоштовање мера – без маске и дистанце на свадбама, утакмицама, у превозу, тржним центрима, већ данима се одражава и на епидемијску статистику.

Данас почиње већа контрола у јавном превозу и у тржним центрима.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије