Попуштање мера које се дуго чекало, мање од 500 пацијената у болницама

Због стабилне епидемиолошке ситуације, Кризни штаб се одлучио за даље попуштање мера – радно време продавница без ограничења, до 500 људи и у отвореном и у затвореном.

Према последњем пресеку, борбу са ковидом у Србији изгубило је још осморо оболелих, а коронавирус је потврђен код 124 особe од 8.287 тестираних. На респиратору су 24 особе.

У Београду је забележен највећи број нових случајева заразе коронавирусом – 20. У Јагодини је регистровано 14 нових случајева, а у Смедереву и Белој Паланци по шест.

У Србији је укупно дато 4.988.039 доза вакцине против коронавируса. Једну дозу вакцине примила је 2.665.581 особа, док је обе дозе примило 2.322.458 особа.

“Фајзерова” вакцина за децу од 12 до 15 година одобрена је и код нас. Павле Зелић из Агенције за лекове потврдио је да се ради о истој вакцини као и за одрасле и да су истраживања показала да је код деце давала чак боље резултате.

Чланови Кризног штаба одучили су се за даље попуштање мера, због, како оцењују, стабилне епидемијске ситуације.

  • Видите и сами да већ један дужи временски период имамо једну стагнацију, један ниво броја заражених који је константан. Ситуација у болницама је задовољавајућа. Имамо мање од 500 пацијената у болницама који се лече од ковида, рекао је члан Кризног штаба и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је у Београдској хроници да је Кризни штаб прихватио мање-више све захтеве Града.

Према његовим речима, дозвољено је и организовање наставе у природи, као и рекреативне наставе, екскурзија и матурских вечери и свадби уз примену свих препорука које је Завод за јавно здравље направио пре неколико месеци.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије