Португалија блокирала продају виле Романа Абрамовича

Roman Abramović
Португалија је блокирала продају виле руског милијардера Романа Абрамовича која је процењена на 10 милиона евра, објавио је лист Публико.

Имовинска карта виле у луксузном одмаралишту Квинта до Лаго у Алгарвеу замрзнута је на захтев Министарства спољних послова Португала 25. марта ове године, месец дана након почетка сукоба у Украјини, наводи Публико, преноси Ројтерс.

Према писању португалског листа, бивши власник фудбалског клуба Челси покушао је 15 дана пре почетка сукоба у Украјини да прода некретнину преко компаније Милхаус Вјус са седиштем у Делаверу, која управља његовом имовином.

Највећа португалска банка приметила је тај потез и упозорила надлежне.

Имовина се налази на парцели 17 у области Сан Лоренцо север у Квинти до Лаго, а неименовани извор Ројтерса је изјавио да је испред виле стајала табла на којој пише да је продата.

Британска влада и Европска унија увеле су санкције Абрамовичу због његових веза са руским председником Владимиром Путином, које он негира.

Руски милијардер је добио португалско држављанство у априлу 2021. на основу закона који нуди натурализацију потомцима сефардских Јевреја који су протерани са Иберијског полуострва током средњовековне инквизиције, преноси британска агенција.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије