Посланик снимао децу у Пионирском граду!? Јерковић физички насрнуо на радника након што је ухваћен на делу!

Jerković

Слободана Станимировића, запосленог у СРЦ „Пионирски град“ као координатор центра, напао је народни посланик Александар Јерковић, кога је, како је потврдио медијима, ухватио док неовлашћено снима децу.

Станимировић је истакао да су грађани често пријављивали да се неко крије иза дрвећа у близини два вртића у „Пионирском граду“ и да снима децу. Како каже, родитељи који су пријавили, дали су и детаљан опис овог мушкарца и рекли да има седу косу, као и да је доста крупан и висок.

– Негде око 18.30 сати стајао сам у близини балона у спортском центру, сваког уторка имамо тренинг у балону и чекао сам да фудбалери заврше. Био сам напољу са секретаром и још једним младићем из клуба, ту смо стајали и чекали да они изађу. Међутим, у том паркићу, по трави, ишао је човек и упаљена му је била камера за снимање и блиц на телефону. Погледао сам га, а он је отишао бочно да снима улаз где деца улазе на наставу. Одмах сам одреаговао, јер ми је немогуће било да неко дође да снима бочни улаз зграде у пола 7 увече тек тако – прича Станимировић.

Одмах му је, како каже, у глави синуло да је реч о мушкарцу којег грађани данима пријављују. Он је отишао до врбе, која је пар метара.
Пришао сам му и питао га „Господине, шта вам треба?“, а он је мени на то одговорио „Ко сте ви? Који је ово број катастарске парцеле?!“. Рекао сам му ко сам и шта сам, а он ми је узвратио да је службено лице и пружио ми руку. Да бих ресетовао ситуацију на нулу, пружио сам и ја њему руку, да би ме он затим напао – испричао је Станимировић.

Питао га је, како каже, какво је то понашање, али је он почео да узвикује: „Сад ћете ви да видите. Ја сам службено лице, сад ћете сви мирно сви да стојите“. Упитао га је , како тврди, чему вика и у које сврхе снима објекат. Узео је мобилни телефон и рекао: „Видите грађани, не дају да се прође трим стазом“, што је чиста лаж, јер је био у парку, удаљен 700 метара од стазе.

– Удаљио сам се пар метара од њега и позвао директора СРЦ „Пионирски град“ да бих му рекао за проблем који је избио у парку, да би он дошао код мене да ме снима и да се дере. Отишао сам на другу страну, да би он дошао код мене и наставио да се дере. Било му је битно само да направи сцену и проблем. Све време је викао да је службено лице, ја сам га онда питао „Добро, које службено лице?“ да би ми он рекао да је народни посланик. У шоку сам био. Ударао ме главом у груди, затим главом у главу, пошто је доста виши од мене, а онда ме је гурао. Људи који су изашли из балона су дотрчали, и питали га зашто ме малтретира, да би им он одговорио: „Сад ћете ви да видите, ја сам народни посланик, сад ћете сви да наје*ете“, а онда је отрчао – каже Станимировић.

Нападнути координатор СРЦ „Пионирски град“ даље каже да је Александар Јерковић након инцидента у парку, у медијима давао лажне изјаве.

– Говори како је он нападнут и то на трим стази, да смо ми њега јурили да га бијемо. Све су то лажи, трим стаза је од места где се све десило удаљена 700 метара. Жалосно је да неко са таквим понашањем, са таквим претњама грађанима буде народни посланик. Шокиран сам био његовим речима. Мислили смо да лаже да је народни посланик, али кад сам сазнао да је то истина, остао сам шокиран. Слагао је да га је било ко пипнуо, слагао је и да је трчао трим стазом, а да га је неко јурио. Он кад је мене ударио главом у груди, викао је „Удари ме, хајде, удари ме“ али ја нисам насео на његове провокације, заиста сам остао шокиран како се понашао. Ја имам 60 година, а да он мене удара главом. Изгурао ме је сигурно 3-4 метра. Да није било тих људи он би ме истукао – рекао је он за Србију Данас.

Станимировић каже и да је Александру Јерковићу пришао са разлогом.

– Нама је много важна безбедност деце, ако баба доведе дете, она мора и да дође по њега, исто важи и за родитеље. Ко доводе дете, мора и да га преузме. Много напора улажемо у безбедност деце. О мушкарцу који снима децу и инциденту обавештен је и руководилац вртића у Пионирском граду, а поднета је и кривична пријава – закључује Слободан Станимировић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.