Посланици усвојили ребаланс буџета за 2021. годину

Poslanici

Посланици Скупштине Србије усвојили су по хитном поступку ребаланс буџета за ову годину, који је Влада Србије предложила због изузетно добрих резултата у првих девет месеци када су остварени буџетски приходи за 183 милијарде динара већи од планираних.

Како је, образлажући ребаланс пред посланицима, рекао министар финансија Синиша Мали циљ ребаланса је да се тај новац прерасподели на прави начин и усмери на оно што су приоритети Владе Србије, а то су капиталне инвестиције, подизање атрактивности наше економије и подизању животног стандарда становништва.

Када је реч о капиталним инвестицијама, ребалансом је на нивоу опште државе издвојено око 478 милијарди динара, односно 7,8 одсто БДП-а.

Обезбеђен је новац за завршетак Моравског коридора, почетак градње Београдског метроа, као и Дунавске магистрале, што се очекује у новембру.

Такође, и за фабрику вакцина која се гради у Београду, реконструкцију више домова здравља у Гроцкој, на Чукарици, Гаџином Хану, Лапову, Лозници, Медвеђи, Рачи и Сомбору, као и Дома за одрасле Кулине у Алексинцу и Дома за децу и омладину у Звечанској.

Ребалансом су предвиђена и средства за помоћ грађанима у новембру и децембру, када ће пунолетнима бити уплаћено прво по 30, а онда по 20 евра.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије