Последњих 30 година 30.000 запослених у здравству

Danica

У Србији је последњих година 30.000 људи запослено у здравству, изјавила је јуче у Бачкој Паланци прва на листи СНС за парламентарне изборе, докторка Даница Грујичић и истакла да никада није оволико улагано у здравство.

“Одговорно тврдим да се никада није оволико улагано у здравство, а радим 40 година. Саграђене су нове ковид болнице, улаже се у клиничке центра, у нове медицинске апарате. Само прошле године је 380 људи је отишло у инострансрво на лечење, а 2012. нити један. Све је то могуће захваљујући Александру Вучићу”, рекла је Грујичић на предизборном скупу СНС.

Навела је да је 30.000 људи последњих година запослено у здравству, а са су до само пре неколико година млади одлазили у иностранство да раде.

Грујичић је истакла да се 50.000 људи вратило у Србији и да зато треба да гласају за листу СНС и Александра Вучића.

Председник Скупштине АП Војводине и председник Странке војвођанских Мађара, Иштван Пастор, позвао је грађане Бачке Паланке да гласају за кандидата СВМ на предстојећим изборима, а то је Александар Вучић.

“Поносан сам што је моја политичка странка имала снагу да подржи кандидатуру Вучића. Имамо 10-годишње искуство које је заснивано на договору и савезу око циља, а то је вратити углед Себије, очувати суверенитет, бити фактор стабилности у региону и створити радна места”, рекао је Пастор.

Пастор каже да је све урађено и да то потврђује слоган “Заједно можемо све”.

Он је истакао и успостављање одличних односа са Мађарима и да је то допринело успостављању нових друштвених вредности.

“Оно што је постигнуто треба очувати и даље унапређувати и зато смо кандидовали Александра Вучића за нови мандат председника јер нас очекују и тешка времена”, поручио је Пастор.

Као добар пример заједништва, Пастор је истакао да у Бачкој Паланци има четири одсто Мађара, али да су успели да једну напусатену цркву, Св. Антуна, реконструишу и тиме обогате живот у овом граду.

Окупљенима се обратила и молекуларни биолог Јелена Беговић, која је рекла да је једина нада за будућност континуитет, да завршимо оно што смо започели.

“Поред аутопутева које видимо, постоје и они који се не виде, дигитални. Ту смо постигли много и то је за будућност”, рекла је Беговић.

Она је навела да екологијом треба да се баве стручњаци и истакла да је у тој области много тога већ урађено, од пречишћача до очишћених депонија.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије