Постављено ново дечије игралиште у Новој Црвенки

Dečije igralište Nova Crvenka

У општини Кула наставља се са постављањем дечијих игралишта. Са тим у вези, једно је постављено у Новој Црвенки, а председник општине Кула, Дамјан Миљанић, нагласио је да ће нова игралишта бити постављена и на Малом Стапару, затим код Основне школе „Петефи Бригада“, и код „Ламела“.
„Прошле године смо постављали игралишта у скоро свако насељено место. Тада није било у Новој Црвенки. Ове године је постављено и овде, иако још увек није у потпуности готово и фале неки детаљи. Ове године имамо и велико игралиште на Малом Стапару, једно се тренутно монтира у дворишту Основне школе „Петефи бригада“ и ускоро ће једно велико, модерно игралиште, бити постављено у центру Куле, код „Ламела“. Тиме ће у сваком насељеном месту бити изграђено по најмање једно ново игралиште“, поручио је председник општине Кула.
Миљанић се осврнуо и на претходну годину, када су сва насељена места у општини добила нова игралишта, истакавши да данас, Кула има највећи број дечијих игралишта у задњих неколико деценија.
„Укупно гледано, прошле и ове године, изградили смо два нова игралишта у Сивцу, односно једно у Сивцу и друго на Малом Стапару, по једно ново игралиште у Крушчићу, Руском Крстуру и у Црвенки. У Липару, такође, имамо једно модерно игралиште, са тартан подлогом. Ту су и игралиште на Јарошу, код Основне школе „Петефи бригада“, на Гедеру и практично два нова у Горњем граду. Дакле, у сваком насељеном месту изграђена су нова дечија игралишта. Постојећа се поправљају и додају се нова, па тако данас имамо највећи број дечијих игралишта у задњих десет до тридесет година. Тај тренд ће се наставити, наставићемо са постављањем нових игралишта у предшколским установама и школама, и идеја је да из године у годину свако насељено место, па и најмање насељено, добије бар једно ново игралиште“, закључио је он.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs