Потписани уговори о суфинансирању годишњих програма спортских организација

Sastanak Odzaci

У сали Општинског већа у Оџацима јуче су потписани уговори о суфинансирању у области спорта између општине Оџаци и спортских организација, којима су средства одобрена по Јавном конкурсу за суфинансирање годишњих програма за 2022. годину, у укупном износу од 13 милиона динара, објављено је из локалне самоуправе.

Уговоре је спортским организацијама, након потписивања, уручио члан Општинског већа задужен за спорт, Небојша Николић. Он се на почетку обратио свим присутним представницима, поздравио их у име председника општине Оџаци и своје лично име, те истакао да је сарадња општине Оџаци и спортских организација на високом нивоу што показује чињеница да су сви програми одобрени у целости, што значи да постоји изузетно разумевање и добро планирање у спорту.

Николић је овом приликом нагласио важност правовременог правдања средстава, како би динамика реализације по данас потписаним уговорима текла тако да клубови могу несметано да функционишу, јер су средства у буџету општине Оџаци за ову намену обезбеђена.

Како је наведено у саопштењу, општина Оџаци је у буџету за подршку локалним спортским организацијама обезбедила средства у износу од 24.100.000 динара, што је највише до сада. Ова средства ће бити реализована у складу са Правилником о одобравању финансирања програма којима се остварују потребе и интереси грађана у области спорта на територији општине Оџаци (са Критеријумима) и финансијским планом.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије