Потписан Уговор о замени јавне расвете на територији општине Кула

Potpisivanje ugovora

У Свечаној сали Скупштине општине потписан је Уговор између општине Кула и приватног партнера. Уговор се односи на замену јавне расвете, а потписивању су присуствовали председник општине Кула, Дамјан Миљанић, начелница Општинске управе, Александра Гаговић и представник конзорцијума компанија „Интеренерго“ из Словеније и „Смарт енергy инвестмент“ из Београда, Синиша Јањушевић. Јањушевић је истакао да је потписивање овог Уговора прави потез општине Кула, с обзиром на то да се показало да је јавно – приватно партнерство изузетно успешан модел када је у питању финансирање пројеката енергетске ефикасности
„Ми смо партнер у јавно – приватном партнерству и присутни смо дуги низ година. Радили смо велики број пројеката и показало се да је то један јако успешан модел што се тиче финансирања пројеката енергетске ефикасности који су веома значајни за општине и градове у Србији јер практично без икаквог техничког и финансијског ризика добијају нову техничку опрему, остварују моментално велике уштеде које оптерећују буџете, а с друге стране након 15 година им се бесплатно предаје комплетна опрема у власништво. То је модел који је препознат од стране државе, али и од великог броја општина и градова и мислим да је то прави потез Општине Кула и да ћемо на крају сви бити веома задовољни“, поручио је Јањушевић.
По речима председника општине Кула, Уговор о јавној расвети обезбедиће веће уштеде, бољи квалитет расвете и одржавање исте у наредних 15 година, што свакако иде у корист грађана и општине.
„Данас је потписан Уговор о замени јавне расвете, односно о преласку на ЛЕД расвету. Јавно – приватно партнерство је само један од модела финансирања пројеката које реализују локалне самоуправе, добар и практичан модел. Средства се могу обезбеђивати кроз јавно – приватно партнерство, из буџета или из кредита. Ми имамо искуства и са једним и са другим пројектима, од раније имамо неке уговоре јавно – приватних партнерстава, па је у техничком смислу и локална самоуправа упозната са законском регулативом и са свим битним корацима. Конкретно данас, Уговор о јавној расвети обезбедиће веће уштеде, бољи квалитет расвете, одржавање у наредних 15 година које ће вршити партнер изабран на јавној набавци, тако да сам уверен да ће овај, као и претходни пројекти, бити на корист грађана и у корист општине, а сигурно да и приватни партнер неће бити незадовољан сарадњом са Општином Кула. Ради се о великом пројекту, о великом броју светиљки које треба заменити и не може се очекивати да то буде готово до Нове године, али ће посао бити завршен у наредних неколико месеци и цела територија општине Кула биће обухваћена овим пројектом“, истакао је Дамјан Миљанић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs