Потпуно бесплатно летовање на Родосу за све између 18 и 70 година: “Ово је експеримент, а постоји само један услов”

Овог лета на Родосу ће под посебним условима моћи да летују сви између 18 и 70 година, уз само један услов.Холандска путничка агенција Сунwеб повешће 187 туриста на летовање у трајању од осам дана на Родос. Циљ тога је да провере да ли је туризам за време пандемије исплатив. Одабрани путници биће почашћени аранжманом који подразумева пун пансион у износу од 399 евра по особи, али уз посебне услове.Ти посебни услови су да неће смети да напусте хотел у коме ће бити смештени, а по повратк кући иду у десетодневни карантин. ББЦ преноси да се већ најмање 25.000 људи пријавило за овај експеримент – будући да трошкове не сносе путници већ влада Холандије.Иначе, Холандија званично својим грађанима саветује да одложе сва путовања која нису неопходна макар до средине маја. Зато се многи питају и да ли је овакав ескапизам неодговоран.Холандија до овог тренутка броји 16.536 преминулих од ковида а укупно је заражено 1.246.366 људи. Свеједно, људи врше притисак на владу државе да се одобре путовања.

Услови за пријаву за овај експеримент су да су особе старе између 18 и 70 година, а даље критеријуме ће одређивати влада. Такође, путници ће се пре и после пута тестирати на ковид-19, а и уколико се ико од њих зарази приликом путовања, мораће да у ковид хотелу буде у карантину – о трошку агенције Сунwеб.Путници ће бити једини корисници једног од хотела на Родосу, а друштво ће им правити искључиво особље хотела. Моћи ће да користе хотелски базен и ресторане, али неће смети на плажу.

“Прво сам добила корону и било ми је јако лоше. Онда сам изгубила посао. Шта сада? Радујем се ленчарењу у хотелу и опоравку од ове турбулентне године”, рекла је 51-годишња Корина Гоудерјаан, Холанђанка која се пријавила за прилику да летује на рачун државе.

Т.Г.

Фото: Профимедиа

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије