Почела акција ”Месец чистоће 2021. ”

Акција „Месец чистоће“ коју спроводи ЈКП „Чистоћа“ у сарадњи са Градом Сомбором почела је данас, а сам почетак акције испратили су члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област екологије и заштите животне средине Слободан Станић, као и в.д. директор ЈКП „Чистоћа“ Драган Радојчић.

У оквиру „Месеца чистоће“ грађани могу да одложе на јавну површину кабасти, биоразградиви, баштенски и мање количине грађевинског отпада из својих домаћинстава. Отпад је потребно одложити на место које је приступачно за манипулисање радним машинама, тако да не угрожава саобраћајнице и пешачке стазе, не заклања и не налази се поред саобраћајних знакова и бандера и не затрпава шанчеве.

Отпад се од свих учесника акције односи бесплатно, а акцијом ће бити обухваћено 350 улица.

Сви учесници акције су дужни да најраније 24 часа пре термина предвиђеног распоредом, припреме и изнесу испред објеката становања сав отпад и придржавају се датог распореда.

Непоштовање ових мера биће строго санкционисано од стране комуналне инспекције која ће током акције вршити појачан надзор.

Распоред одношења отпада по улицама у оквиру акције „Месец чистоће“ погледајте овде.

У оквиру акције „Месец чистоће“ ЈКП „Чистоћа“ Сомбор извршиће и санирање мањих дивљих депонија.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs