Почела изградња дечијег игралишта у Сивцу

Decije igraliste u Sivcu

Изградња дечијег игралишта, по највишим техничким стандардима, почела је данас у Сивцу. Радници Јавног комуналног предузећа „Радник“, који су ангажовани на изградњи, постављају клупе и дечије справе, након чега следи насипање подлоге. Нешто више о карактеристикама игралишта, али и о плановима за изградњу нових игралишта у осталим насељеним местима наше општине, рекао је председник Привременог органа општине Куле, Дамјан Миљанић:

„Ово игралиште се гради по највишим могућим стандардима који се примењују од пре пар година. На овој јавној површини власник и финансијер радова је општина Кула, док су комплетни радови поверени јавним комуналним предузећима са територије наше општине, што је у случају Сивца ЈКП „Радник“. Укупно десет игралишта ће стићи у нашу општину. У фебруару је постављено једно игралиште на Јарошу, по једно ће бити постављено на Гедеру и у Горњем граду. Када је о осталим насељеним местима реч, једно игралиште ће добити Црвенка, Крушчић и Руски Крстур, док ће у Липару бити једно игралиште и један мали еко-парк и тај пројекат ради општина Кула заједно са Министарством животне средине. И у наредном периоду посветићемо пажњу изградњи нових и одржавању постојећих игралишта, као и одржавању спортских терена на територији општине Кула”.

Такође, како би најмлађи житељи ових насељених места могли безбедно и безбрижно да проводе своје слободно време за игру, на овом и свим наредним игралиштима постојаће упутство за понашање унутар простора за игру.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије