Почела пробна мала матура: Осмаци данас настављају тестирање, ево колико траје

Testiranje

Сваки тест има по 20 задатака од којих је велика већина затвореног типа.

Површина тростране пирамиде и шестоугао били су задаци који су малим матурантима одузели највише времена на тесту из математике, којим је јуче почела проба мале матуре.

– Задаци нису били тешки. Неки су чак били веома лагани, на пример – колико је двадесетина од 140.000. Само је последњих неколико задатака захтевало мало више времена и знања – каже Л. С., матурант из ОШ “Дринка Павловић” у Београду, пишу Новости.

И директор ОШ “Вук Караџић” Урош Момчиловић каже да је утисак да питања из матемтике ђацима нису била тешка, али све ће бити јасније када се тестови обраде и виде резултати.

– Према томе ћемо планирати припремну наставу за матурски испит, припрема је већ у току, а појачаћемо је тамо где видимо да има “рупа” у знању – каже Момчиловић. Он напомиње да су ђаци на проби мало опуштенији него на правом завршном испиту, па су и резултати другачији.

Ученици који јуче из неког разлога нису могли да раде пробни тест радиће га накнадно у термину који школа одреди.

Осмаке данас очекују тест из српског језика у 9 сати и комбиновани тест који почиње у 11 и 30 часова, а у оквиру кога се полажу билогија, хемија, физика, историја и географија.

Пробу мале матуре полаже око 64.000 осмака, а овај испит верна је симулација правог завршног испита који служи, пре свега, да се извага знање стечено током четири године школовања, како би се видело пшта треба поправити до праве мале матуре која се полаже 27-29. јуна.

ЗАДАЦИ ЗАТВОРЕНОГ ТИПА

Сваки тест има по 20 задатака од којих је велика већина затвореног типа, односно на заокруживање и сличне су тежине као на прошлогодишњем завршном испиту.

Испит траје два сата.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs