Почела реконструкција Дома здравља „Др Ђорђе Лазић”

Dom zdravlja

Почела је реконструкција зграде Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ у Мирној улици, коју заједнички финансирају Град Сомбор и Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

Грађевински радови вредни 197.684.742,19 динара са ПДВ-ом, стартовали су у објекту Кућне неге, која се налази у дворишту главног објекта.

Ово је друга фаза реконструкције зграде Дома здравља и радови ће трајати највероватније наредних шест месеци. Зграда Кућне неге биће прва у потпуности обновљена. На главној згради, радиће се оба крила објекта, мењаће се у потпуности кровна конструкција, као и прозори, улазна врата и сва столарија која није замењена у првој фази радова.

У плану је да се поставе нове електричне инсталације, телекомуникационе инсталације, алармни и пожарни системи и надзорне камере. Зграда ће добити и нови систем за грејање и хлађење, односно централизовану климу. Прикључак за канализацију ће се такође мењати и радиће се одвод атмосферске канализације из дворишта. Зграда ће добити и два спољна путничка лифта за пацијенте, што ће свима који долазе у Дом здравља, а нарочито особама са инвалидитетом, олакшати приступ свим службама. За особе са инвалидитетом биће изграђени и посебни тоалети.

Због обима посла предвиђеног реконструкцијом, све службе из зграде у Мирној улици биће премештене на друге локације како би наставиле са радом. Служба за здравствену заштиту предшколске деце и школски диспанзер биће премештени на спрат зграде некадашњег Антитуберкулозног диспанзера, у улици Мите Поповића. Систематски прегледи деце усмераваће се на поподневне термине, јер ће у приземљу ове зграде бити смештена и Медицина рада и Лабораторија. Општа пракса ће бити распоређена на постојеће пунктове опште праксе, што значи да ће лекари из Мирне улице радити у неким другим амбулантама, о чему ће грађани бити накнадно обавештени. Када је општа пракса у питању, сви лекари ће примати пацијенте, без обзира да ли имају картоне у постојећим амбулантама или не. Гинекологија ће се селити у просторије Дома пензионера, а ту ће бити смештена и Кућна нега и Патронажна служба, као и здравствени сарадници, психолог, логопед и соматопед, Центар за превенцију шећерне болести и нутриционисти. Администрација Дома здравља биће премештена у Грашалковићеву палату.

Ковид амбуланта, која се тренутно налази у згради АТД-а, због доласка осталих служби, а пре свега служби за здравствену заштиту деце, мораће такође да буде премештена. Предвиђено је да Ковид амбуланта пређе у објекат Дома здравља у Гогама. Пацијенти који имају картоне у амбуланти у Гогама, биће усмерени на амбуланту у улици Хајдук Вељка. Једино Вакцинални пункт остаје где јесте, односно на Градском базену као и до САДА.

Рок за завршетак радова на реконструкцији зграде у Мирној улици је 120 дана, али због обима посла могуће је да тај рок буде продужен. Према плану, у потпуности ће се у обновљени објекат службе ДЗ вратити до 15. октобра, односно до нове грејне сезоне.

Када све службе из Дома здравља у Мирној улици буду премештене на предвиђене локације, грађани ће путем медија бити обавештени о распореду рада лекара и бројевима телефона на који могу да закажу прегледе. Такође, све информације биће објављене и на званичном сајту Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије