Почели радови на реконструкцији Дома културе у Руском Крстуру

Ruski Krstur

У протеклој години, на територији општине Кула обновљени су домови културе у Сивцу и Крушчићу. Данас су почели радови на замени столарије Дома културе у Руском Крстуру.

Након завршетка замене столарије, крећу радови на реновирању котларнице. Осим тога, у плану су и додатни радови, те ће вредност улагања у ову институцију износити нешто више од 15 милиона динара.

Председник Привременог органа општине Кула Дамјан Миљанић, истакао је да инвестиција у потпуности оправдана, с обзиром да је Дом културе у Руском Крстуру специфичан јер уједно представља и Дом културе русинске заједнице.

У овој установи одржавају се многе секције, као што су фолклорна, рецитаторска, аматерска позоришна секција и музичке секције. За комплетну реконструкцију, неопходна је финансијска помоћ државе, те је одрађена читава пројектна документација, која је предата по конкурсу надлежном министарству.

Значај ове институције, која је стуб културне заједнице Русина, треба да се истакне и визуелно, напомиње Миљанић. Радови који се ове године спроводе су у циљу енергетске ефикасности, што је свакако приоритет. Увођењем котларнице на гас знатно ће се смањити одлив средстава за грејање и самим тим ће та средства бити преусмерена на неке нове радове, закључио је он.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs