Почело асфалтирање обилазнице око језера „Родић“

Јуче су започети радови на асфалтирању обилазнице око језера „Родић“. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић рекао је да су радови на регионалном путу кроз Кулу практично завршени, да су остали још одређени завршни радови, те се приступило санирању локалних путева, који су били оптерећени и оштећени у претходном периоду, а пре свега тзв. обилазница око „Родића“. Према речима председника Миљанића, обилазница ће се у пуној дужини асфалтирати, до игралишта „Гедер“. Такође, асфалтираће се и улица Петефи Шандора, а санира се и регионални пут у улици Вељка Влаховића, који се не пресвлачи у пуном профилу, већ се санира у етапама.

  • Иако су сви ови радови оправдани и циљ је да се добије боља саобраћајница, већ дуго времена ови радови нарушавају комфор живота и саобраћаја кроз Кулу, рекао је председник Миљанић.

Кад је државни пут првог Б реда број 15 који пролази кроз Кулу у питању, Миљанић је подсетио да је он потпуно реконструисан, као и врбашки мост, а урађене су и бициклистичке стазе и у већем делу пута потпуно нови тротоари, као и атмосферска канализација.

  • Све то резултираће нормалном саобраћају и квалитетном путу кроз Кулу, рекао је Миљанић и додао да ове године почињу радови на обилазници Бачки Брег-Наково, те ће комплетан теретни саобраћај бити измештен из центра Куле.
  • У Просторни план Србије, општина Кула је тражила да се унесе и изградња обилазнице из правца Оџака до Куле. Кула ће и даље бити једно велико градилиште, што се тиче путне инфраструктуре. Све су то капитални пројекти, који се раде једном у педесет година и лично сам веома задовољан што се то ради управо у овом моменту, рекао је Миљанић.

Председник Миљанић је истакао да су грађани на моменте били с правом резигнирани, јер су се радови одужили, али је кључан био квалитет радова.

Крајњи исход је боља, квалитетнија и безбеднија саобраћајница, закључује Миљанић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије