Почело пријављивање младих за 100 евра помоћи

Prijava

Данас је почело пријављивање грађана старости од 16 до 29 година за добијање државне помоћи у износу од 100 евра.

Млади се за новчану помоћ могу пријавити на порталу Управе за трезор, на адреси  idp.trezor.gov.rs  , од 15. до 30. јануара.

У циљу континуиране подршке становништву услед пандемије ковида 19, Влада Србије омогућила је свим држављанима Србије од навршених 16 до 29 година, који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, да у фебруару добију једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра, односно 11.758,56 динара, кажу у Министарству финансија.

Помоћ се исплаћује на основу Закона о привременом регистру држављана Србије старости од 16 до 29 година.

То значи да сви држављани Србије који су до 13. јануара напунили 16 година имају право на ову новчану помоћ, односно сви који до тог датума нису напунили 30 година.

Након уношења личних података (ЈМБГ, број личне катре и име банке) биће заведена пријава чији ће статус моћи да се провери на наведеном порталу.

Уколико држављанин нема рачун у банци, потребно је само да изабере банку у којој ће му аутоматски бити отворен наменски рачун, објаснили су у Министарству финансија.

Пријављени држављанин ће, након обраде пријаве, износ новчане помоћи моћи да подигне са свог или наменског рачуна. Примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводима за извршење кривичних санкција новчана помоћу се уплаћује без подношења пријаве.

“Након тога са личном картом одете и подигнете тај новац”, рекао је раније министар финансија Синиша Мали.

Најавио је да ће младима новчана помоћ бити исплаћена 1, 2, и 3. фебруара, као и да га могу подићи у банци са личном картом.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs