Почело уређење обале ВБК у Кули

Damjan

Јуче је у Кули почело уређење обале Великог бачког канала. Ови радови су најављени пре само неколико недеља, а о реализацији истих председник Привременог органа Дамјан Миљанић, истиче:

– Ови радови су и раније били најављени и сад су ушли у фазу реализације. Један део је урађен на потезу Малог Стапара, где је урађен један спуст за чамце и урађена је стаза. Овде се ради релација од центра Куле до „Дрвеног моста“, а финансијери су Воде Војводине и општина Кула. У следећој фази иде се скроз до Црвенке, где је урађена пројектна документација и финансијер је Светска банка. Овде где смо сада биће шеталиште са туцаником као подлогом и уређеним ивицама. Касније ћемо радити и клупе, канделабере, привезишта за чамце итд. Оно што нам је битно јесте то да, када радове завршимо, обалу канала сачувамо и да ова стаза служи за пешаке, бициклисте и пецароше а не као саобраћајница за аутомобиле и надам се да ће грађани то тако и схватити. Имали смо пример на једном раније урађеном делу стаза поприлично оштећена управо због проласка аутомобила. Ипак, убеђен сам да ћемо сачувати обалу и да ћемо имати једно од најлепших шеталишта у нашој општини.

Канал је ревитализован и очишћен, а вишедеценијска загађеност је коначно прошлост. Када се приведу крају радови на уређењу обале, грађани кулске општине имаће један леп и безбедан природни амбијент у коме ће проводити своје слободно време.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs