Почео летњи прелазни рок за играче клубова

Sport vizual

Летњи регистрациони период у 2023. години, за играче/играчице клубова свих степена такмичења, почео је 26. јуна и траје до 15. септембра.
Представници сомборског савеза апелују на све клубове да се строго придржавају Правилника о регистрацији, статусу и трансферу играча Фудбалског савеза Србије. Како се наводи у упутству, клуб је приликом регистрације играча у обавези да у систем унесе фотографију играча не старију од шест месеци (у спортској опреми – дресу), лични документ уколико већ није унет у систем (лична карта, путна исправа или извод из матичне књиге рођених, уколико се ради о малолетним играчима), као и сву осталу неопходну документацију потребну да се изврши регистрација (захтев за регистрацију, исписницу, брисовницу – уколико се мења Савез, фудбалски пасош играча чиме играча доводи у статус УНЕСЕН, док ће представници Савеза након провере веродостојности унесених докумената играча ставити у статус ПОСЛАТ, да би играч могао да буде ВЕРИФИКОВАН од стране Комисије за статус и регистрацију играча ФСС). Уколико се деси да у систем „ЦОМЕТ“ нису унета сва потребна документација или се регистрација врши супротно Правилнику о регистрацији, статусу и трансферу ФСС, играч неће бити верификован, односно његов статус у систему „ЦОМЕТ“ биће враћен у УНЕСЕН, односно ПОНИШТЕН. Разлог промене статуса играча, Клуб односно Регистрациони савез, могу видети у историји играча (ИСТОРИЈА ПРОМЕНА) и извршити допуну или исправку. Играчи аматери клубова свих степена такмичења, као омладинци рођени 2004. године, који губе право наступа за омладински тим у текућој календарској години, са исписницом клуба могу се регистровати за нови клуб до 31. децембра текуће календарске године.
Све додатне информације у вези прелазног рока могу се добити лично у канцеларији Градског и Подручног фудбалског савеза Сомбор (Венац Петра Бојовића 11, Партизан, Соколски дом) или путем телефона 025/412-023. Клубови су тренутно на одмору, а већина њих би са припремама за нову сезону требало да крену у наредних десетак дана.
Почетак званичног такмичења (првенства) биће познат након седнице Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине, која је према наводима заказана за 7. јул.
Незванично, такмичење свих фудбалских рангова би требало да почне средином августа.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs