Почео турнир у одбојци на песку на теренима СРЦ „Вашариште“

Turnir na pesku Kula

Први по реду Турнир у одбојци на песку почео је на теренима Спортско-рекреативног центра „Вашариште“ у Кули. Екипе су формиране по микс формату и чине их два момка и једна девојка, а систем такмичења је по групама, након чега следи елиминациона фаза.

Председник Одбојкашког клуба „Хајдук“, који је и организатор турнира, Милорад Лазић, истакао је да не сумња да ће турнир оправдати очекивања и сматра да ће он имати и традиционалан карактер: „Идеја о организовању једног оваквог турнира потекла је из нашег колектива, јер ми већ дуго имамо потребу за једним оваквим тереном како би премостили период између дворанске одбојке и паузе у такмичењима. Овај терен нам значи да би смо могли да организујемо једну овакву манифестацију која ће, осим афирмације професионалаца и рекреативаца, допринети јачању угледа овом спортском комплексу. Десет екипа учествује, а лично се надам и очекујем да ће њихов број расти из године у годину, те да ће овај турнир прерасти у једну лепу традицију“.

Покровитељ турнира је општина Кула, а према речима Дамјана Миљанића, председника општине, опредељење локалне самоуправе усмерено је ка константом увећању спортских садржаја, а овај турнир део је тих активности.

„Ова локација је замишљена да буде центар окупљања спортиста и да, како се буде развијао комплекс и дограђивале остале фазе, се укључују и разни други спортови. Због тога и већина запослених овде јесу из света спорта и гледали смо да и на тај начин укључимо спортске раднике у читаву причу. Одбојкашки терен који је део инфраструктуре је отворио могућност за бављење одбојком и показало се да, поред великог броја посетилаца, су сва очекивања надмашена. Просек посета је преко хиљаду људи дневно, и то је чак неки слабији дан, и то довољно говори о успеху ове приче. У склопу свега овога су осмишљаване разне активности, те се тако дошло и до једног оваквог турнира који је, потпуно логично, у организацији нашег одбојкашког клуба, који је један сјајан колектив са одговорним људима и општина ће увек подржати овакве колективе, како кроз финансирање активности, тако и кроз суфинансирање оваквих манифестација“, рекао је Миљанић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs