Почео 24. Конгрес Удружења кардиолога Србије

Kardiolozi

У Новом Саду је данас почео 24. Конгрес Удружења кардиолога Србије који је окупио преко хиљаду учесника из Србије, али и бројних других земаља.

Отварајући конгрес, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић истакао је да Србија остаје посвећена улагању у целокупан здравствени систем, као и у развој лечења и превенције кардиоваскуларних болести, с обзиром на чињеницу да та обољења представљају узрок више од 50 одсто смртних исхода.

– У претходном периоду знатно су ојачани капацитети клиничких центара и института, као и општих болница на територији целе Србије, како набавком нове опреме, тако и побољшањем услова за боравак пацијената, али и рад запослених – изјавио је Гојковић, како је саопштено из Покрајинске владе.

Он је додао да је резултат тога много боља здравствена заштита свих кардиоваскуларних болесника, смањење листа чекања, као и задовољство свих пружалаца здравствених услуга.

На отварању конгреса поручено је и то да држава наставља да пружа подршку увођењу нових савремених процедура праћених технолошким развојем као и јачањем кадровских капацитета, запошљавањем и едукацијом нових младих лекара.

Циљ скупа је усавршавање стручног кадра у областима превенције, дијагностике и лечења кардиоваскуларних болести, пре свега исхемијских, валвуларних болести, кардиомиопатије, плућне хипертензије и поремећаја срчаног ритма, додаје се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs