Почетак реализације пројекта ,,Agrino 2” за помоћ незапосленим особама које живе у руралним подручјима

На новосадском Институту за ратарство и повртарство одржана је конференција поводом почетка реализације пројекта о унапређењу предузетништва и могућности запошљавања у прекограничном региону кроз пољопривредну праксу засновану на иновацијама  пројекта “Агрино 2”. Овај пројекат реализоваће се у партнерству Покрајинског секретаријата за пољопривреду, Института за ратарство и повртарство, Фонда “Европски послови” АПВ и Жупаније Чонград у Мађарској. Суфинансираће се средствима Европске уније, а укупан буџет пројекта је 226.000 евра

Покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић рекао је да ће употреба иновација у пољопривреди, што је основни циљ пројекта, помоћи незапосленим особама које живе у руралним подручјима да отпочну и унапреде производњу у својим баштама и окућницама. Додао је да пројекат треба да омогући производњу висококвалитетних финалних производа који ће имати прођу на тржишту.

Директор Фонда “Европски послови” Александар Симурдић истакао је да пројекат има посебан значај за Војводину и прекограничну сарадњу где је пољопривреда препозната као један од покретача развоја.

– У програму прекограничне сарадње са Мађарском до сада је одобрено 111 пројеката у вредности 27 милиона евра бесповратне помоћи, од чега се добар део односи на пољопривреду, навео је Симурдић.

Б.K.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије