Почиње исплата последње рате минималца, током месеца исплата за вакцинисане и помоћ за незапослене

Исплата последње рате минималца почиње данас. Сви предузетници, микро, мала, средња и велика предузећа за сваког пријављеног радника добиће по 15.450 динара.

Са овом исплатом практично се завршава трећи пакет помоћи који је укључивао подршку свим предузећима. Ова подршка је покрила зараде за март, април и мај, а фирме ће укупно, по сваком раднику, добити нешто више од 46.000 динара, односно три пута по 15.450, што је половина јануарске минималне плате у Србији.

Министар финансија Србије раније је изјавио да је прошлог месеца ту помоћ добило око 1,2 милиона радника, односно 250.000 фирми.

Ускоро и 3.000 динара

Овог месеца држава ће, поред исплате половине минималца, исплатити и 3.000 динара. Исплата ће ићи у неколико дана, одмах након 15 јуна, када и истиче рок за пријаву за ову помоћ. Право на ову помоћ имају сви грађани који су вакцинисани до јуче и који су се за вакцинацију пријавили до 31. маја.

Такође, у овом месецу биће исплаћена и помоћ од 60 евра за све незапослене.

  • То је први пут да држава на такав начин излази у сусрет онима који су због ковида 19 остали без посла. Сви они који су били пријављени на биро, добиће помоћ од 60 евра, речено је из министарства.

У оквиру трећег пакета помоћи до сада су исплаћене две половине минималца, први део помоћи од 30 евра за све пунолетне грађане, као и помоћ за грађане на KиМ – 100 евра за све грађане и децу и 200 евра за незапослене.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs