Почиње исплата 30 евра државне помоћи пензионерима

Исплата по 30 евра државне помоћи грађанима почиње данас, 6. маја, а паре ће прво добити пензионери. Сутра ће новац стићи корисницима социјалне помоћи и онима који су на издржавању затворских казни. Осталим грађанима ће првих 30 евра почети да се исплаћује 12. маја.

Сви они ће добити по 30 евра у динарској противвредности, а других 30 евра следи им у новембру, док ће пензионери у септембру добити по још 50 евра.

Иначе за три групе пензионера и то оне из категорије самосталних делатности, и војне и пољопривредне пензионере, данас почиње редовна исплата пензија за април, независно од тога да ли примања добијају преко текућих рачуна, на шалтерима пошта или на кућне адресе.

Осталим грађанима ће првих 30 евра почети да се исплаћује 12. маја, а очекује се да ће сви новац добити до 20. маја, док других 30 евра могу очекивати у новембру.

Срби на Косову и Метохији финансијску помоћ државе могу очекивати у трећој и четвртој недељи маја, када ће им, укључујући и децу, стићи по 100 евра, док ће незапосленима бити уплаћено по 200 евра.

Незапослени у осталом делу Србије у јуну ће добити помоћ од 60 евра.

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће сви који су се вакцинисали или ће се вакцинисати до краја маја, макар једном дозом добити по још 3.000 динара.

Влада Србије је већ усвојила одлуку о помоћи, рок за пријаву ће бити 15. јун, а право да се пријаве имаће сви грађани Србије старији од 16 година.

За остваривање права на финансијску помоћ није важно коју вакцину су грађани примили од четири доступне у нашој земљи – Синофарм, Фајзер, Астра Зенека и Спутњик В.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије