Почиње пријава за нових 30.000 ваучера за одмор у Србији

На шалтерима свих 1.307 корпоративних пошта широм Србије, у уторак, 6. јула, почиње евидентирање пријава заинтересованих грађана и подношење документације за нових 30.000 ваучера за одмор у Србији, у износу од 5.000 динара.

Од почетка године, кроз ову подстицајну меру, Влада Републике Србије уложила је 600 милиона динара у српски туризам, расподелом 120.000 ваучера у два циклуса. Прошле недеље, Влада Републике Србије издвојила је додатних 150 милиона динара за нових 30.000 ваучера за одмор на домаћим дестинацијама са више од 2.000 угоститељских објеката у понуди, у трећем циклусу пријављивања.

Пошта Србије, поред евидентирања, обезбеђује и доставу ваучера на кућне адресе корисника у виду вредносних писама, док се корисници позивањем Kонтакт центра Поште Србије на броју 0700 100 300, могу информисати о статусу својих пријава и условима коришћења ваучера.

Најтраженије дестинације до сада су биле Сокобања, Златибор, Врњачка Бања, Сијаринска Бања, Рибарска Бања, Горња Трепча, Дивчибаре, Kопаоник, Бања Врујци и Бања Kовиљача. О великом интересовању најбоље говори податак да је у другом циклусу, у мају, на шалтерима пошта, свих 20.000 пријава евидентирано за непуна два сата.

Kако до ваучера?

Сви који желе да оду на одмор у Србији са попустом од 5.000 динара могу да се пријаве на шалтеру најближе Поште.

Право на добијање ваучера имају, као и до сада, пензионери, студенти, незапослена лица, корисници права на туђу негу и помоћ, запослени чија примања не прелазе износ од 70.000 динара, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима нижим од 70.000 динара као и носиоци активног породичног пољопривредног газдинства.

Право на ваучер, корисник може остварити само по једном од наведених основа у угоститељским објектима изван места пребивалишта у трајању од најмање пет ноћења.

Грађани који имају право на коришћење ваучера, у обавези су да на шалтерима “Пошта Србије” поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана.

Ваучер ће моћи да се користи искључиво у угоститељском објекту у ком је извршена резервација смештаја, јер ће име угоститељског објекта бити одштампано на самом ваучеру.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије