Почиње пријава за нових 30.000 ваучера за одмор у Србији

На шалтерима свих 1.307 корпоративних пошта широм Србије, у уторак, 6. јула, почиње евидентирање пријава заинтересованих грађана и подношење документације за нових 30.000 ваучера за одмор у Србији, у износу од 5.000 динара.

Од почетка године, кроз ову подстицајну меру, Влада Републике Србије уложила је 600 милиона динара у српски туризам, расподелом 120.000 ваучера у два циклуса. Прошле недеље, Влада Републике Србије издвојила је додатних 150 милиона динара за нових 30.000 ваучера за одмор на домаћим дестинацијама са више од 2.000 угоститељских објеката у понуди, у трећем циклусу пријављивања.

Пошта Србије, поред евидентирања, обезбеђује и доставу ваучера на кућне адресе корисника у виду вредносних писама, док се корисници позивањем Kонтакт центра Поште Србије на броју 0700 100 300, могу информисати о статусу својих пријава и условима коришћења ваучера.

Најтраженије дестинације до сада су биле Сокобања, Златибор, Врњачка Бања, Сијаринска Бања, Рибарска Бања, Горња Трепча, Дивчибаре, Kопаоник, Бања Врујци и Бања Kовиљача. О великом интересовању најбоље говори податак да је у другом циклусу, у мају, на шалтерима пошта, свих 20.000 пријава евидентирано за непуна два сата.

Kако до ваучера?

Сви који желе да оду на одмор у Србији са попустом од 5.000 динара могу да се пријаве на шалтеру најближе Поште.

Право на добијање ваучера имају, као и до сада, пензионери, студенти, незапослена лица, корисници права на туђу негу и помоћ, запослени чија примања не прелазе износ од 70.000 динара, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима нижим од 70.000 динара као и носиоци активног породичног пољопривредног газдинства.

Право на ваучер, корисник може остварити само по једном од наведених основа у угоститељским објектима изван места пребивалишта у трајању од најмање пет ноћења.

Грађани који имају право на коришћење ваучера, у обавези су да на шалтерима „Пошта Србије“ поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана.

Ваучер ће моћи да се користи искључиво у угоститељском објекту у ком је извршена резервација смештаја, јер ће име угоститељског објекта бити одштампано на самом ваучеру.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs