Појавачају се ватрогасне снаге због пожара на Андросу

Požar

На Андросу, најсевернијем острву Киклада, појачане су данас ватрогасне снаге како би помогле у гашењу пожара који бесни у области Витали, на северу острва.

У овом тренутку у Рафини има осам ватрогасних возила и четири француска возила, која чекају да се укрцају на трајект како би стигли до Андроса.

Како преноси локални сајт Енандро.гр, у подне је на локацији „Агиа Марина“ у близини фронта у Виталију, ватра захватила камион са водом Удружења добровољних шумских ватрогасаца Андроса, а возач је био принуђен напусти возило.

Ватрогасна служба је обавештена о пожару од 10 часова. Острво је било у центру „суве олује“, а област је погодило много громова у последњих неколико сати, преноси “Прототема“.

Подсећа се да на острву делује 21 ватрогасац, седам возила, један хеликоптер и две летелице. Од када је пожар у области Агија стављен под контролу, сви напори ватрогасаца су усмерени на активни фронт око Виталија, Гидеса и Ано Агиос Петроса.

Оба пожара су вероватно изазвали громови. Раније поподне становницима је послата порука упозорења са броја 112 да напусте подручја угрожена шумским пожаром и да следе упутства надлежних.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs