Појачана контрола возача трактора и радних машина

Policija

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, у циљу повећања безбедности саобраћаја, у наредном периоду појачано ће контролисати возаче трактора и радних машина, са посебним акцентом на откривање прекршаја који су и најчешћи узроци саобраћајних незгода у којима учествује ова категорија возила.
„Апелујемо на возаче трактора и радних машина да им светлосно-сигнални уређаји на возилима буду исправни, да користе жуто ротационо светло ноћу и у условима смањене видљивости, као и да им прикључци за радове буду означени на прописан начин. Подсећамо возаче ових возила да поштују и друге одредбе Закона о безбедности саобраћаја на путевима, да поседују возачку дозволу одговарајуће категорије, да возилом не управљају под дејством алкохола, да се са обрадивих површина укључе када се увере да је то безбедно, да на коловоз не наносе земљу и блато, као и да им возила буду технички исправна. Такође их подсећамо да се на возилу и прикључном возилу може превозити онолико особа колико је означено у саобраћајној дозволи, на местима која су за то предвиђена, па се тако на прикључном возилу које вуче трактор може превозити највише пет особа, а у товарном простору мото-култиватора три“, наводи се у саопштењу МУП-а.
Особе које се превозе у товарном простору не смеју стајати, седети на страницама каросерије, на нестабилном терету или терету који прелази висину товарног сандука, док се деца која нису навршила 14 година смеју превозити само у пратњи пунолетног лица.
МУП апелује и на све остале учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и да посебну пажњу обрате на возаче трактора и других радних машина.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs