Појачане мере безбедности у РС поводом Дан сећања на страдале у „Олуји“

Policija

Министарство унутрашњих послова Републике Српске сутра и у петак, 4. августа, појачаће мере безбедности на подручју Бањалуке, Градишке и Приједора поводом предстојећег обележавања Дана сећања на страдале и прогнане Србе у акцији „Олуја“, које ће бити одржано у Приједору.

Из МУП-а су навели да ће обележавању присуствовати највиши политички званичници Републике Српске и Србије, као и највиши верски представници Српске православне цркве, па је саветовано грађанима да у петак, 4. августа, у Приједору избегавају гужве, не носе руксаке и торбе, не носе опасне предмете и да поштују наредбе полиције на терену, пренела је РТРС.

Из МУП-а су такође саветовали грађанима, који у петак буду у Приједору у 19 часова, да поштују наредбе полицајаца на терену, да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете, као и да уз себе имају неки идентификациони документ.

Како су навели, угоститељски локали, занатске и трговачке радње које се налазе у ужем центру Приједора неће радити у петак од 14 до 22 часа.

У циљу предузимања безбедносних мера министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани саобраћаја за теретна возила и наредбу о забрани превоза експлозивних материја.

У саопштењу се наводи да Министарство у седишту, полицијске управе и полицијске станице, 4. августа неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја. Из МУП-а су подсетили представнике медијских кућа, друге субјекте и грађане да је у циљу безбедности учесника скупа у петак на подручју Приједора забрањена употреба дронова, осим онима који имају одобрење Министарства.

Представници медијских кућа који су се акредитовали за праћење овог догађаја треба да на себи имају јасно истакнуту акредитацију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.