По први пут у историји! Америка санкционисала тзв. Косово, криве их за ескалирање тензија које су довеле до напада на НАТО трупе

AMerika

Америка је санкционисала тзв. Косово због „непотребне кризе“, тачније криве лажну државу за ескалирање тензија које су довеле до напада на НАТО трупе.

По први пут у историји догодило се то да Америка окриви власт у Приштини за немире који су се догодили, а да се притом то прикаже на телевизији ЦНН.

Подсетимо, председник Републике Србије Александар Вучић гостовао је вечерас на америчкој телевизији ЦНН, где је рекао да Срби КиМ само желе да се на миран начин изборе за своја права.

– Људи на северу су одлучни да се на миран начин боре за своја права. Они само хоће да преживе, да сачувају своја имена и презимена, своју веру. Да живе ту где су живели одувек. Моја молба је да све раде мирно, да сачувају мир и стабилност за све. Морамо да причамо са Албанцима, како бисмо постигли договоре у будућности. Али још једном позивам међународне организације да предузму акцију против оних који су тврдоглави, предузимају опасне акције на терену, и угрожавају мир и стабилност – рекао је председник Вучић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs