Пракса у Министарству спољних послова за 150 најбољих студената завршних година

Ministarstvo spoljnih poslova

Министар Никола Селаковић и представници 15 факултета са шест државних универзитета потписали су данас Протоколе о сарадњи, који подразумевају да 150 најуспешнијих студената завршних година основних и мастер студија обављају стручну праксу у Министарству спољних послова.

У питању су студенти са Универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, Новом Пазару и Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици, а стручна пракса отпочеће у јануару следеће године.

Министар Селаковић рекао је да потписивање протокола има за циљ да се образују млади људи који ће водити Србију, додајући да је обављање стручне праксе један од корака који треба да гради нови имиџ Министарства спољних послова.

Праксу ће обављати студенти са Правног факултета, Факултета политичких наука, Економоског, Филолошког, ФОН-а, у шест градова.

  • То су ове године први факултети са којима успостављамо сарадњу. Желимо да Министарство спољних послова у будућности остане она тачка која ће привлачити младе људе и хоћемо да Министарство послужи као пример свима другима, рекао је Селаковић.

Он је најавио и да ће се у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, односно са Студентским центром у наредном периоду сарађивати, како би се студентима из најудаљенијих места омогућило да током стицања стручне праксе имају смештај у неком од београдских домова.

  • Како би праксу обављали што је могуће боље, рекао је министар и истакао да се тиме жели побољшати квалитет кадрова у Министарству.

У име представника 15 факултета са шест универзитета обратио се декан Правног факултета у Београду, Зоран Мирковић, који је поручио да је данашње потписивање протокола велика ствар за студенте и државу.

  • Треба да школујемо младе људе, јер је то вишеструка корист. Наши најбољи студенти са завршних година основних и мастер студија имаће прилику да се запосле у Министарству, хвала министру на иницијативи, рекао је Мирковић.

Са 15 факултета праксу ће обављати по 10 најуспешнијих студената завршних година основних и мастер студија.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs