Први мастер клас из области вештачке интелигенције 12. и 13. октобра у Београду

Veštačka inteligencija

Институт за вештачку интелигенцију Србије заједно са Факултетом организационих наука (ФОН) организује први „АИ Мастер клас“ на тему правних и етичких изазова вештачке интелигенције који ће се одржати 12. и 13. октобра на том факултету.

Циљ програма је да окупи водеће стручњаке из домена вештачке интелигенције, права и етике, који ће заједно размотрити актуелне и будуће изазове у регулисању вештачке интелигенције.

Поред анализе тренутних правних оквира, дискусије ће се фокусирати и на етичке аспекте примене вештчке интелигенције у различитим индустријским секторима.

Програм едукације о регулисању вештачке интелигенције реализоваће се под покровитељством Министарства науке, технолошког развоја и иновација, Министарства информисања и телекомуникација и Министарства унутрашње и спољне трговине и уз подршку бројних партнера из привреде, наводи се у саопштењу Института за вештачку интелигенцију Србије.

Током ове јесени учесници ће имати прилику да истраже тему вештачке интелигенције, као и њене правне и етичке дилеме кроз комбинацију теоријских и практичних сесија.

На интерактивним предавањима и радионицама проучаваће се актуелна питања као што су значај вештачке интелигенције у бизнису, пословни модели засновани на анализи података, улога вештачке интелигенције у одржавању информационе безбедности, спречавање дискриминације у контексту вештачке интелигенције, заштита права на податке и значај отворених података, и других.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs