Преварили продавце аутомобила на лизинг за више од 3,5 милиона евра: Српска банда необичног имена “пала” у Аустрији!

Аустрија

Купци који су луксузне аутомобиле купили на поштен начин, морали да их врате назад и никада више неће видети свој новац.

Аустријска полиција ухапсила је осам припадника криминалне организације коју су углавном чинили држављани Србије због сумње да су фалсификовањем платних потврда преварили продавце аутомобила на лизинг за више од 3,5 милиона евра.

Преваранти су углавном живели у Бечу, али су преваре изводили на територији читаве Аустрије.

– У питању је организовани криминал, унутар организације постојала је хијерархија – објашњава шеф полиције Горње Аустрије Готфрид Меитерленер.

Припадници клана су у Аустрију доводили незапослене, просјаке и бескућнике из источне Европе, нудили им храну и одећу, а затим су их након одрађеног посла враћали у матичну земљу. Њихов задатак је био да преко фалсификованог извода о висини зараде, на превару узму аутомобил на лизинг, а затим су чланови банде исти одјављивали и стављали на продају.
Пријављивали су се на адресе у Бечу и онда су са фалсификованим изводима узимали луксузне аутомобиле на лизинг. На тај начин за кратко време склопили су велики број уговора. Када незапослени заврше свој посао у Аустрији, чланови организоване банде су их углавном враћали у матичну земљу без обећане накнаде – објашњава истражитељ Доминик Вилдбергер.

Преваранти су затим одјављивали аутомобиле и продавали их преко интернета.

– Намерно су мало оштетили возила да би их што пре продали за мање новца. Сви аутомобили коштали су између 20.000 и 120.000 евра- објашњава истражитељ.

Овај клан назван је “Соко Ролекс” због велике љубави чланова према овим скупоценим сатовима.

Они су на овај начин успели да склопе више од 70 послова, чиме су ове компаније оштетили за више од 3,5 милиона евра.

До сада је широм Европе заплењено 26 аутомобила. Купци који су ове луксузне аутомобиле купили на поштен начин, морали су да их врате назад и вероватно никада више неће видети свој новац.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије